Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
89 Postów
Jula :)
(MamaNel)
Początkujący
daris, ale to nie sa rzeczy za darmo, wiekszosc z nich wiaze sie z wykupieniem tzw abonamentu, wysla Ci jakies rzeczy za darmo a potem co miesiac beda przychodzic platne paczki...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
MamaNel przede wszystkim sa tam wszystkie te rzeczy ktore sa do zamowienia za darmo czyli te z: Libero,Rimi,Bam,Baby baby itp.
A poza tym sa tam tez inne rzeczy ktore mozna zamowic i rzeczywiscie niektore sa tez za darmo a niektore takie za ktore po otrzymaniu pierwszej darmowej paczki trzeba placic. Jednak nie przeszkadza to w zamowieniu tej pierwszej darmowej paczki,bo po jej otrzymaniu trzeba wyslac maila z wiadomoscia ze rezygnuje sie z abonamentu i nie jest sie zainteresowanym.Bez problemu wtedy wysylaja maila ze ok i dziekuja za zainteresowanie- nic nie jest musem.Trzeba czytac.
Ja zamawialam i pozniej rezygnowalam w ten sposob z tych za ktore trzeba bylo placic a mnie nie interesowaly. Trzeba tylko pamietac ktore sa platne i pozniej z nich zrezygnowac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
lady_dosia a jakich papierow ci jeszcze brakuje
ja mam termin na 11.11 i tez nie mam jeszcze numeru nie wiem czy to zalatwimy malo czasu jest strasznie;( ale ciagle nas zbywaja;( mamy jakies umowione spotkanie na 17 zobaczymy...

ja to z tymi paczkami nic nie rozumiem heh
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
lady_dosia - mam pytanie, gdzie dostalas ta info ze porod jest za darmo?? bo nam w szpitalu i u lekarza powiedzieli cos innego, ja dalej nie mam nr, jest ponad 4 miesiace po porodzie ale rachunku zadnego nie dostalismy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Aguss- nas tez zbywaja ... wiec nie jestescie same my juz od marca czekamy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
My mielismy arkusze wywiadowe do wypelnienia xD... najlepsze pytanie : "czy moj maz zaplacil za mnie za to ze wyszlam za nigo za maz?" hihi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Ewelina Matysiak
(EwelinaM)
Stały Bywalec
limetka odnośnie paszportu, niewiem czy już ktoś ci odpisał ja chciałam przyspieszyc paszport o jeden dzień przynajmniej to powiedzieli mi ż nie ma takiej możliwości i że musi byc równe 3 tyg a jak dzwoniłam gdy było już 2,5 tyg do gość mi powiedział że napewno jeszcze nie ma nawet tego nie sprawdzając Mi kochana potrzebne było nasz akt małżeństwa Polski, akt urodzenia Adasia i nasze dowoy osobiste no i jego zdjęcie apostillo nie mieliśmy ale pamietam że potrzebne nam było tylko do łączenia rodzin
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Limetka- przesliczna corcia i sukienka boska
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Akuku
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
aguss - my nawet nie mamy złozonych papierów, bo za kazdym razem jak idziemy to nam każa przynieśc kolejne. Mamy już:z polskich dokumentów: akt slubu, zaświadczenie z gminy o wspólnym zameldowaniu przez 2,5 r. przed slubem, z norweskich- dokumenty męża - kontrakt, zaświadczenie ze nie pobierał zasiłku, wyciagi pensji, kontrakt na wynajem domu. Wszystkie dokumenty z PL oczywiście z apostille i tłumaczone przez tłumacza przysięgłego. Oraz wypełnione papiery z UDI gdzie musieliśmy opisać gdzie i jak sie poznaliśmy, jak wyglądał ślub, etc.... A ostatnio poproszono nas o udowodnienie, że mąż był w PL legalnie, ale dokument oryginalny zdaliśmy w wydziale obsługi cudzoziemców i mamy tylko kopie i ta kopie tłumaczyliśmy oraz ppaiery dotyczące wydania zgody na prowadzenie działalności w PL przez mojego męża - ale to też tłumaczymy z kopii bo oryginał nam zaginął gdzieś w PL. I z tym się wybieramy na dniach do UDI znowu..... zobaczymy co powiedzą....
kazali kopie poświadczyć w ambasadzie lub konsulacie, ale tam tego nie robią, mąż musiałby jechać do PL lub ja lub dac moim rodzicom pełnomocnictwa - może do gwiazdki byśmy zdążyli, wiec podjelismy ryzyko i tłumaczymy kopie, w UDI powiemy, ze nie mamy dostepu do oryginału.
Aguss - a co jest u Was? czego żadaja?

O tym, że opieka prenatalna i poród jest w Norwegiipowiedział nam overlege w szpitalu gdzie bede rodzić, ten który riobił nam usg idawał skierowania. W papierach od położnej nie był zapisany moj nr personalny i nikt o to nie zapytał nawet, dostałam kolejne skierowania i już. Jak robiłam wczesniej w naszym lokalnym szpitalu badania krwi to tez nie płacicliśmy, mieli tam tylko trochę problemów z wpisaniem mnie do systemu... Ale wszystko w przyjemnej atmosferze, etc, nikt nie robił problemów.

kasiar12- super Kicia:
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok